Hack The Box meetup

Beginnen met pentesting.

Idee

Ik ben begonnen met Hack The Box rond dezelfde periode als toen ik begon aan CTF's. Ik vond het moeilijk om met de machines te beginnen, maar toen het me lukte merkte ik ook hoe verslavend het is. Ik ben er in geslaagd Hacker rank the bereiken en heb al veel geleerd. Ik merkte dat andere studenten ook geïnteresseerd waren in het platform, maar het moeilijk hadden met dingen te benaderen. Dat is waarom ik Hack The Box contacteerde en een samenwerking begon.

Om de studenten van mijn school meer ervaring te geven, organiseerde ik de eerste Belgische Hack The Box meetup. Dit trok echter al snel meer volk aan dan ik initieel had verwacht. De focus van deze meetup lag op de essentiële skills en methodologie van pentesting. Ik hoop dat ik deze meetups zal kunnen blijven hosten, zodat ik, samen met de deelnemers, kan vorderen in dit milieu.

Meetup

De meetup was een geweldige ervaring en ik was heel trots deze te mogen hosten. Ik heb de deelnemers eerst een korte presentatie gegeven over hoe Hack The Box werkt en vervolgens heb ik de mindset uitgelegd die ze nodig hebben om te hacken op het platform. Daarna hebben we zes verschillende machines gehacked:

  • Lame
  • Bashed
  • Mirai
  • Legacy
  • Blue
  • NetMon

Ik heb heel positieve feedback gekregen over de meetup. De deelnemers waren zeer tevreden over deze ervaring en één van hen hackte zijn eerste actieve machine de volgende dag al. Ik was vereerd om verantwoordelijk te zijn voor dit event en het was geweldig evenement. Ik hoop dat ik dit kan blijven doen.

24 April, 2020